Op deze pagina:

Zakelijk bouwdepot: wat is dat?

Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening bij je Bedrijfshypotheek. Een deel van het hypotheekbedrag dat je leent, wordt op je bouwdepotrekening gestort. Met dit geld betaal je de kosten van de nieuwbouw of verbouwing van je bedrijfspand. Bijvoorbeeld de rekeningen van de aannemer.

Wat mag ik betalen uit mijn zakelijke bouwdepot?

Je mag materialen betalen die gebruikt zijn voor de bouw, verbouw of verbetering van je bedrijfspand. De materialen moeten vastzitten aan het pand en mogen niet verhuisbaar zijn. Als je een rekening wilt betalen uit je bouwdepot, dien je een declaratie in. Je kunt de btw niet declareren. Deze schiet je zelf voor en verreken je later via je btw-aangifte.

Decalaraties indienen: zo werkt het

Je declareert je facturen eenvoudig in je persoonlijke omgeving in het BLG Portaal. Inloggegevens voor dit portaal ontvang je bij het afsluiten van de Bedrijfshypotheek. Je kunt per declaratie één of meerdere facturen indienen. In het portaal zie je de status van een ingediende declaratie en het actuele saldo van je bouwdepot. Vul alle gegevens volledig in en verstuur het formulier. Je declaratie wordt binnen 5 dagen verwerkt.

Heb je de factuur zelf al betaald en declareer je achteraf? Stuur dan ook een betaalbewijs mee. Het bedrag (exclusief btw) wordt dan overgeboekt naar je eigen rekening.

Lukt het niet via het BLG Portaal? Download dan dit declaratieformulier. Vul het formulier volledig in, onderteken het en mail het samen met een kopie van de originele factuur naar servicedeskzakelijk@blg.nl

Goed om te weten: heb je bij het passeren van de hypotheek al een factuur betaald via je notaris? Dan hebben we dit bedrag in mindering gebracht op je bouwdepot. Je ziet dit terug in het BLG-portaal.

Voor- en nadelen bouwdepot bij je zakelijke hypotheek

Voordelen van een bouwdepot

  • Inzicht en overzicht in de nieuwbouw- en verbouwingskosten. Alle uitgaven komen bij elkaar op het bouwdepot.
  • Een ruime looptijd: 2 jaar voor nieuwbouw en 1 jaar voor verbouw. En ontstaat er tijdens de bouw vertraging? Dan is verlenging meestal mogelijk.

Nadelen van een bouwdepot

  • Je betaalt rente over het hele hypotheekbedrag. Over het bouwdepot vergoeden we een lagere rente dan de rente die je betaalt voor je Bedrijfshypotheek.
  • Je moet de btw op de facturen zelf voorfinancieren.

Einde van je bouwdepot

Je bouwdepot eindigt op een vooraf vastgestelde datum. Je mag je bouwdepot eerder beëindigen. Wil je verlengen? Bespreek dan de mogelijkheden met je adviseur.

Wat gebeurt er als er nog geld in mijn bouwdepot zit?

Dit hangt af van de hoogte van het resterende bedrag:

  • Is het bedrag lager dan € 1.000? Dan betalen we het uit op de bij ons bekende tegenrekening.
  • Is het bedrag hoger dan € 1.000? Dan lossen we het zonder boete af op je Bedrijfshypotheek.

Meer informatie zakelijk bouwdepot

Wil je meer informatie over een bouwdepot? Of wil je een Bedrijfshypotheek met bouwdepot aanvragen? Neem dan contact op met je adviseur. Of vind een adviseur bij jou in de buurt:

Maak vrijblijvend een afspraak

Bekijk ook de Productwijzer BLG Bedrijfshypotheek voor meer informatie over het bouwdepot: