BLG Spaarhypotheek in het kort

 • Je maandlasten blijven hetzelfde tijdens de rentevaste periode.
 • Je spaart elke maand in een kapitaalverzekering.
 • Je betaalt premie om het risico op overlijden af te dekken.
 • Je lost je hypotheek aan het einde af met het gespaarde geld.
 • De rente die je krijgt over het gespaarde bedrag is even hoog als je hypotheekrente.
Let op: je kunt de BLG Spaarhypotheek niet meer afsluiten. Heb je al een spaarhypotheek bij een andere aanbieder? Dan kun je die wel oversluiten naar een bankspaarhypotheek bij BLG Wonen als sprake is van Fiscaal Geruisloze Voortzetting. Je hebt dan te maken met kapitaaloverdracht.

Zo werkt de BLG Spaarhypotheek

Je hebt een kapitaalverzekering die is gekoppeld aan je hypotheek. In de kapitaalverzekering spaar je om je hypotheek aan het einde van de looptijd mee af te lossen. Dit heet de spaarpremie. Daarnaast betaal je premie voor het verzekeren van het overlijdensrisico.

Voor- en nadelen van de BLG Spaarhypotheek

 • Je hebt door de kapitaalverzekering een gegarandeerde opbrengst waarmee de hypotheek afgelost kan worden bij overlijden of aan het einde van de looptijd van de hypotheek bij in leven zijn.
 • Je ontvangt hetzelfde rentepercentage over het bedrag dat je spaart als de hypotheekrente die je betaalt.
 • Als je bij de verlenging van je rentevastperiode een lagere rente gaat betalen, kunnen je maandlasten toch hoger worden. Om nog altijd hetzelfde beoogde eindkapitaal te bereiken betaal je dan namelijk meer inleg.

Dit gebeurt er bij overlijden

Kom jij of komt je partner te overlijden? Dan wordt je BLG Spaarhypotheek afgelost met de uitkering uit de verzekering en het geld dat je gespaard hebt.

Zo zien je maandlasten eruit

 • Je betaalt elke maand een vast bedrag dat bestaat uit rente, een gedeelte dat je spaart in de kapitaalverzekering en de premie voor het verzekeren van het overlijdensrisico.
 • Je zet de rente voor een bepaalde periode vast. Na die rentevaste periode kan je rente stijgen of dalen.
 • Als de hypotheekrente stijgt, hoef je minder te sparen in de kapitaalverzekering om het eindbedrag te halen. Als de hypotheekrente daalt, moet je meer sparen.
 • De bruto maandlasten zijn tijdens de rentevaste periode gelijk. De hypotheekrente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Extra storten op je spaarhypotheek

Wil je een extra storting doen op je spaarverzekering? Dit kan eenvoudig in Mijn BLG.

Extra storten via Mijn BLG

In Mijn BLG geef je aan hoeveel je extra wilt storten op de spaarverzekering die bij jouw spaarhypotheek hoort. Dan regelen wij dat dit bedrag wordt geïncasseerd van het incassorekeningnummer van jouw hypotheek.

Meer informatie over extra storten lees je hier

Spaarhypotheek en de belasting

Je kunt hypotheekrenteaftrek krijgen als je voor 2013 een spaarhypotheek hebt afgesloten voor het kopen, verbeteren of onderhouden van je huis. Lees er meer over in deze download:

De uitkering van het gespaarde geld in de verzekeringspolis is belastingvrij als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Lees er meer over in deze download: