Alleen bij renteverlenging kun je niet opnieuw kiezen voor plafondrente. We geven hier de productinformatie voor onze klanten die al een hypotheek met plafondrente hebben.

Wat is plafondrente?

Plafondrente is eigenlijk een variabele rente met een bovengrens. Dit renteplafond spreken we met je af en jij bepaalt hoe lang je het renteplafond wilt. Je kunt kiezen uit een periode van 5 of 10 jaar. Tijdens de afgesproken periode kan de rente stijgen en dalen, maar wordt voor jou nooit hoger dan het renteplafond dat wij met je hebben afgesproken.

Wat is het voordeel?

Als de plafondrente daalt profiteer je direct. Maar als de plafondrente stijgt, betaal je niet meer dan het renteplafond. Je hebt dus de zekerheid dat je maandlasten nooit boven een bepaald bedrag uitkomen. Zo profiteer je van de voordelen van een variabele rente en van de zekerheid van een vaste rente.

Hoe werkt het?

De BLG Plafondrente bestaat uit 3 delen. De basis is de 1-maands Euribor. De federatie van Europese banken bepaalt de Euriborrente. Wij vergelijken jouw rente elke maand opnieuw met het nieuwe Euribortarief. De 1-maands-Euribor wordt afgerond op 1 decimaal. De vaste opslag is een vast bedrag dat je de hele periode van 5 of 10 jaar betaalt. De cappremie is een vaste premie die je betaalt zodat wij jouw renteplafond voor 5 of 10 jaar kunnen garanderen.