Je hebt plannen om te gaan verbouwen. Of het nu gaat om een kleine of een grote verbouwing, in grote lijnen doorloop je vaak dezelfde stappen. In de Stappengids Verbouwen lees je waar je zoal aan kunt denken bij de realisatie van je verbouwplannen.

Extra hypotheek

Het betalen van een verbouwing door de hypotheek te verhogen is vaak voordeliger dan het opnemen van een persoonlijke lening. De hypotheekrente is namelijk meestal lager dan de rente op een persoonlijke lening. Een financieel adviseur kan je helpen met het berekenen van de hypotheekmogelijkheden en de opties voor je op een rij zetten. In de Gids lees je alvast meer over de verschillende financieringsmogelijkheden.

Energiebesparende voorzieningen

Bij een verbouwing kan het interessant zijn om ook energiebesparende maatregelen mee te nemen. Zo kan de besparing hiervan wel tot gemiddeld 30% van je energierekening oplopen. Ook over het maken van afspraken met de aannemer vind je in de Gids tips. Wie neem je in de arm? Waar moet je opletten bij contracten en wat kan je afspreken bij een late oplevering? In de Gids lees je er meer over.