Of je nu voor het eerst een huis gaat kopen of toe bent aan je volgende woning; een goede voorbereiding is belangrijk. Om je op weg te helpen, hebben we de belangrijkste informatie over kopen en verkopen, verbouwen, verduurzamen en verhuizen voor je op een rijtje gezet.

Kies hieronder jouw situatie:

Wat bepaalt jouw maximale hypotheek?

Hoeveel je maximaal kunt lenen, is van veel dingen afhankelijk. Bij BLG Wonen kijken we verder dan de hypotheekaanvraag. Natuurlijk van je inkomen, hoeveel eigen geld je hebt, maar ook van je financiële verplichtingen en de waarde van het huis dat je wilt kopen – en eventueel verkoopt.

Zo heb je bij het kopen van een (eerste) huis mogelijk te maken met een studieschuld of een tijdelijk contract. En vergeet ook het eigen geld niet dat je nodig hebt om een huis te kunnen kopen. Ga je een volgend huis kopen? Dan speelt de overwaarde of restschuld van je oude huis een rol. Ook een andere lening, die staat geregistreerd bij het BKR, kan invloed hebben op jouw maximale hypotheek.

Lees meer over wat jouw maximale hypotheek bepaalt en wat er mogelijk is als starter of verhuizer.

Globaal berekenen hoeveel je kunt lenen

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een (nieuwe) woning is het tijd voor de volgende stap: een globale berekening van jouw maximale hypotheek. Dit doe je eenvoudig met onze online tool.

Bereken hoeveel je ongeveer kunt lenen

Wil je exact weten wat je kunt lenen? Dan kun je terecht bij een van onze onafhankelijke adviseurs.