Zekerheden bij de Bedrijfshypotheek

Als je een Bedrijfshypotheek afsluit, moet je die zakelijke financiering uiteindelijk terugbetalen. Om het risico af te dekken dat dit niet lukt, vragen we je om zekerheden. De meest voorkomende zekerheden zijn een hypotheekrecht, pandrecht, borgstelling en hoofdelijke aansprakelijkheid.

Je geeft ons de volgende zekerheden bij het afsluiten van een Bedrijfshypotheek:

  • Een eerste recht van hypotheek op het bedrijfspand.
  • Een eerste pandrecht op alle huidige en toekomstige roerende zaken die bij het bedrijfspand horen.
  • Een eerste pandrecht op alle rechten en vorderingen die bij het bedrijfspand horen.
  • Bij een eenmanszaak ben je als eigenaar hoofdelijk aansprakelijk voor de lening. Bij een vof of maatschap zijn alle vennoten en maten hoofdelijk aansprakelijk.
  • Bij een bv vragen we om een persoonlijke borgstelling. Dat betekent dat als de bv de Bedrijfshypotheek niet kan aflossen, we aanspraak kunnen maken op je priv√©vermogen.
  • Heb je boven de bv die de lening aanvraagt een holding? Dan is het goed om te weten dat we een hoofdelijke aansprakelijkheid vragen van de holding. We kunnen dan zowel de werkmaatschappij als de holding aanspreken op het terugbetalen van de Bedrijfshypotheek.

Welke zekerheden gelden voor jou?

Alles wat we afspreken over de zekerheden, leggen we vast in de akte(n) en financieringsovereenkomst. Lees de Algemene voorwaarden voor zakelijke financieringen voor meer informatie over zekerheden.

Hulp bij betalingsproblemen

We gebruiken deze zekerheden pas wanneer je de financiering echt niet meer terug kunt betalen. Daar gaat meestal een lange tijd aan vooraf, waarin we je proberen te helpen en onze uiterste best doen samen met jou een passende oplossing te zoeken voor de financi√ęle problemen van jouw bedrijf.

Verwacht je betalingsproblemen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dan kijken we samen naar een oplossing. Bel ons op: 030 - 219 69 15.