Heb je vragen over het beëindigen van de spaarrekeningen of heb je van ons een brief hierover ontvangen? Hieronder vind je het antwoord op de veelgestelde vragen. Je kunt ook contact met je adviseur of met ons opnemen. Ook vind je op deze pagina nog informatie over je bestaande spaarproduct(en).

Veelgestelde vragen over de beëindiging van onze spaarrekeningen

  • BLG Wonen is onderdeel van de Volksbank. Binnen de Volksbank is BLG Wonen dé specialist in hypotheken. De komende jaren willen we ons steeds meer alleen richten op hypotheken en daarom stoppen we met spaarrekeningen.
  • Eind april 2020 beëindigen we alle spaarrekeningen. In de brief die je van ons ontvangen hebt staat de exacte datum.
  • BLG Wonen biedt geen spaarrekeningen meer aan. Helaas hebben we daarom geen alternatief.
  • Om de tegenrekening van je spaarrekening door te geven, geef je ons opdracht dit te doen via het formulier ‘Beëindigen Spaarrekening’.
  • Heb je Mijn BLG? Dan vindt je het jaaroverzicht half februari in Mijn BLG. Als je geen Mijn BLG hebt, dan ontvang je het jaaroverzicht in die periode per post.
  • Toen je jouw spaarrekening opende, maakten we afspraken over de rente voor de hele looptijd. Uiteraard komen we die aan je na. Daarom betalen we het saldo, de rente van 2019 én alle toekomstige rente nu in één keer aan je uit. Omdat we begrijpen dat je misschien tijd nodig hebt om een nieuwe spaarrekening te openen, beëindigen wij jouw spaarrekening pas eind april 2020. We maken het saldo op de rekening, inclusief de rente tot 28 april 2020, daarna over naar het tegenrekeningnummer dat bij ons bekend is. Nadat je rekening beëindigd is, kun je voor deze rekening geen gebruik meer maken van Mijn BLG.

    Tip: print de overzichten die je nodig hebt op tijd uit.

  • We hebben geprobeerd al onze klanten per brief of e-mail te bereiken, maar helaas bleek niet van iedereen het (e-mail)adres actueel. Het zou dus kunnen dat je daarom geen brief of e-mail hebt ontvangen. Omdat BLG Wonen stopt met spaarrekeningen hebben we toch ook jouw rekening opgeheven en het saldo, inclusief de rente, naar je overgemaakt. Uiteraard hebben wij vooraf ook een check gedaan of je privérekeningnummer nog actueel was. Heb je nog vragen? Dan kun je contact met ons opnemen.
  • Als je vragen hebt dan kun je ons uiteraard bellen. Ons telefoonnummer is 046 - 478 88 88. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot en met 17.30 uur. We helpen je graag verder!

De spaarproducten van BLG Wonen

Zo werkt de BLG Basis Spaarrekening

Met de BLG Basis Spaarrekening spaar je zoals jij dat wilt. Je kunt altijd kosteloos geld opnemen of storten en je hoeft geen minimumbedrag op je spaarrekening te hebben.

Je krijgt een variabele rente. Bekijk of download de actuele spaarrente en eerdere spaarrentes in ons rentearchief.

Je BLG Basis Spaarrekening koppelen we aan een betaalrekening die je bij een andere bank hebt. Als je geld wilt opnemen gaat dat altijd via deze rekening. Je regelt dat via Mijn BLG. Geld storten kan vanaf elke betaalrekening. Of gebruik het formulier 'Opdracht overboeken'. We maken het bedrag dan over naar je vaste tegenrekening.

Zo werkt de BLG Groeirente Spaarrekening

De BLG Groeirente Spaarrekening is een spaarrekening met een van tevoren afgesproken rente die elk jaar stijgt. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Hoe langer je het geld op de BLG Groeirente Spaarrekening laat staan, hoe hoger de rente. En je kan je spaargeld altijd kosteloos opnemen als je dat wilt.

De maximale looptijd van de BLG Groeirente Spaarrekening is 5 jaar. De rente die je ontvangt staat van tevoren vast voor de hele periode van 5 jaar. Elk jaar wordt de rente op je spaarrekening hoger. Dus hoe langer je het geld op je spaarrekening laat staan, hoe hoger de rente. In de Productvoorwaarden BLG Groeirente Spaarrekening (pdf) vind je meer informatie over de looptijd en rente.

Je spaargeld tussentijds opnemen

Je kunt je spaargeld altijd kosteloos tussentijds opnemen via Mijn BLG, als er maar €1.000 op de rekening blijft staan. Wil je in één keer al je spaargeld opnemen? Dan kan dat ook zonder kosten. Als je in één keer al je geld opneemt, stopt je BLG Groeirente Spaarrekening.

Heb je in het verleden een BLG Groeirente Spaarrekening afgesloten? Maar heb je geen Mijn BLG? Vul dan het formulier ‘Opdracht overboeken’ in. Alleen of samen met je adviseur.

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar ons op.
Dit kan per e-mail naar: overboeking@blg.nl
Of per post naar: BLG Wonen, Afdeling Betalingsverkeer, Postbus 9217, 6800 HW Arnhem

Zo werkt de BLG Vaste Rente Spaarrekening

Met de BLG Vaste Rente Spaarrekening zet je je spaargeld voor een langere tijd vast. Je stort eenmalig een bedrag en bepaalt voor hoeveel jaar je dit bedrag wilt vastzetten. De minimale inleg is € 500. Je spaart tegen een vaste rente. Dit betekent dat je een van tevoren afgesproken rente ontvangt op je spaargeld. Hoe langer je je geld vastzet, hoe hoger de rente. Met de BLG Vaste Rente Spaarrekening weet je precies waar je aan toe bent.

Je bepaalt zelf hoe lang je je spaargeld vastzet. De looptijd is minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. Elk jaar ontvang je rente. Je kunt kiezen op welke rekening je je rente wilt ontvangen: op je gekoppelde BLG Basis Spaarrekening of op je BLG Vaste Rente Spaarrekening. Kies je ervoor om de rente op je BLG Vaste Rente Spaarrekening te laten bijschrijven? Dan ontvang je het jaar erop over de bijgeschreven rente ook weer hetzelfde rentepercentage. Rente op rente dus.

Kosten tussentijds geld opnemen

Je kunt ook tussentijds geld opnemen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Als je vóór het einde van de looptijd geld wilt opnemen, betaal je daarvoor opnamekosten Voor elk spaarjaar dat je niet volmaakt, betaal je 1,25% van het bedrag dat je opneemt, met een maximum van 4,5%. In sommige gevallen hoef je geen kosten te betalen als je je spaargeld eerder opneemt. Bijvoorbeeld als je een eigen woning koopt of wanneer jij of je mederekeninghouder komt te overlijden. Voor een tussentijdse opname zonder kosten gebruik je het formulier ‘Deelopname BLG Vaste Rente Spaarrekening / BLG Depositorekening’. De rekening wordt dan zonder kosten beëindigd.

Zo werkt de BLG Deposito Rekening

Met de BLG Deposito Rekening staat je spaargeld voor een langere periode vast tegen een aantrekkelijke vaste rente. Je stort eenmalig een bedrag dat je kunt missen en kiest zelf de looptijd. Het deel dat je hebt vastgezet in een deposito kun je niet vrij opnemen. Bij een opname brengen wij kosten (= vergoeding voor het renteverlies) in rekening. Voor elk spaarjaar dat je niet volmaakt, betaal je 1,25% van het bedrag dat je opneemt, met een maximum van 4,5%.

In sommige gevallen hoef je geen kosten te betalen als je je spaargeld eerder opneemt. Bijvoorbeeld als je een eigen woning koopt of wanneer jij of je mederekeninghouder komt te overlijden.

Voor een tussentijdse opname zonder kosten gebruik je het formulier ‘Deelopname BLG Vaste Rente Spaarrekening/ BLG Depositorekening’ (pdf). De rekening wordt dan zonder kosten beëindigd. De minimum inleg moet wel op de rekening blijven staan. Dit bedraagt
€ 500 bij jaarlijkse renteuitkering en €5000 bij maandelijkse renteuitkering.

Voor het beëindigen van de rekening vóór het einde van de looptijd gebruik je het formulier 'Tussentijds beëindigen BLG Vaste Rente Spaarrekening / BLG Deposito Rekening' (pdf). Het saldo, inclusief opgebouwde rente, wordt, na inhouding van hierbovengenoemde kosten, overgeboekt naar jouw vaste tegenrekening. De BLG Deposito Rekening wordt daarna opgeheven.