Wat leuk, je bent van plan om een huis te kopen! Een belangrijke stap in je leven. En daar komt nogal wat bij kijken. De Stappengids Huis kopen geeft je in tien stappen inzicht in wat je kunt verwachten bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Zo weet je beter waar je aan toe bent en kun je je beter voorbereiden.

Hoeveel kun je besteden?

Voor je op huizenjacht gaat en een bod uitbrengt, is het belangrijk om te weten hoeveel je kunt besteden. In een ori├źnterend gesprek bereken je samen met een financieel adviseur hoeveel je ongeveer kunt lenen. Als je daarna een bod uitbrengt kan de adviseur je in een adviseursgesprek adviseren over de hypotheek die bij je situatie past. In de Gids lees je waar je aan moet denken bij deze stappen, maar ook hoe je je kan voorbereiden op de gesprekken met de adviseur.

Documenten aanleveren

Als de adviseur een hypotheekofferte voor je gaat aanvragen, moet je in korte tijd de nodige documenten gaan aanleveren. Welke documenten je moet verzamelen en wat je precies allemaal moet ondertekenen bij de notaris, vertellen we je in de Gids!