“Met de koop van dit appartement verbetert mijn kwaliteit van leven”

Een studio van 40m2 in hartje Amersfoort, voor zo’n € 1.100 per maand. Voor Oscar was zijn woonsituatie op de lange termijn financieel niet houdbaar. Maar ondanks een goed inkomen, bleek het vinden van een koopwoning met passende hypotheek niet eenvoudig. Omdat BLG Wonen bereid is verder te kijken dan de standaardregels lukte het tóch.


“Als ICT’er verdien ik relatief goed. Toch bleek het lastig om op deze krappe woningmarkt een koophuis met passende hypotheek te vinden”, vertelt Oscar. “Ik leek als alleenstaande met mijn inkomen niet in aanmerking te komen voor een hypotheek – ook al was mijn huur hoger dan mijn toekomstige hypotheeklast. Een Starterslening kon uitkomst bieden, maar die is in Amersfoort niet makkelijk te verkrijgen. Om te ontdekken wat er nog meer mogelijk was, besloot ik een adviseur in te schakelen.”

Uitgavenpatroon speelt ook een rol

Marius Krooshof van NBG Hypotheken informeerde Oscar over de mogelijkheden in zijn situatie. Eén daarvan was een hypotheek bij BLG Wonen. Oscar: “BLG Wonen keek niet alleen naar mijn (netto) inkomen, maar ook naar mijn uitgaven. Ik leef vrij sober, dat bleek mijn redding. Met mijn bankafschriften kon ik dat uitgavenpatroon bewijzen.”

Twee maanden nadat Oscar contact had gezocht met zijn adviseur werd de hypotheekaanvraag goedgekeurd. “Dat proces verliep soepel en ontspannen. Marius heeft het grootste deel van het aanvraagproces geregeld. Hij legde duidelijk uit welke informatie hij van mij nodig had. Zijn hulp maakte mijn hypotheekaanvraag een stuk simpeler. Het voorkwam een hoop verwarring; ik hoefde het niet allemaal zelf uit te vogelen.”

“Ik leef vrij sober, dat bleek mijn redding”
Oscar, klant BLG Wonen

Investering in de toekomst

De koop van zijn appartement is voor Oscar een belangrijke stap vooruit: “Mijn maandelijkse woonlasten belanden niet meer in ‘een zwart gat’. Ik kan nu financieel iets gaan opbouwen. Maar de koop heeft niet alleen financiële voordelen. Nu ik meer woonruimte heb, gaat mijn kwaliteit van leven erop vooruit. In mijn kleine huurstudio kwamen de muren op me af. Fysiek ontspannen is moeilijk als je in één ruimte leeft, werkt en slaapt.”

Voor mensen in een vergelijkbare situatie heeft Oscar een helder advies: “Schakel een adviseur in. Dat maakt het hele proces een stuk makkelijker. Dankzij Marius leerde ik BLG Wonen kennen en ontdekte ik dat er bij een hypotheekaanvraag ook verder wordt gekeken dan alleen je inkomen. Een hypotheek op maat is wel degelijk mogelijk. In mijn geval heb ik mede dankzij mijn zuinige leefstijl een hypotheek gekregen.”

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur over jouw mogelijkheden

Wil jij net als Oscar weten wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn als huurder en starter op de woningmarkt? Maak dan een afspraak met een onafhankelijke hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Een eerste oriënterend gesprek is vaak gratis en vrijblijvend. Aan een adviesgesprek zijn kosten verbonden. De tarieven verschillen per adviseur.

Vind een adviseur bij jou in de buurtTerug naar blogoverzicht