“BLG Wonen kijkt verder dan het bedrag dat ik verdien”

Klant aan het Woord: Hypotheekverhaal Mariette Pietersen

Als je gaat scheiden, moet je vaak veel dingen regelen. Dat terwijl je middenin een heftige, emotionele periode zit. Dan is het fijn als je hulp krijgt van een financieel adviseur, die met je meedenkt als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. Mariette Pietersen vroeg na haar scheiding een nieuwe hypotheek aan bij BLG Wonen. Hoe heeft ze dat ervaren?

Hoe zag jouw persoonlijke situatie er tijdens de hypotheekaanvraag uit?

“In 2013 kocht ik met mijn – inmiddels – ex-man een nieuwbouwhuis in Leidsche Rijn. De huizenprijzen waren toen heel laag. Toen we zo’n acht jaar later uit elkaar gingen, leverde de verkoop van het huis een hoge overwaarde op. Na de scheiding heb ik een financieel adviseur in de arm genomen om mij te helpen met mijn nieuwe hypotheekaanvraag.

Ik wilde sowieso graag een huis kopen, niet huren. Vanwege de hoge overwaarde die ik van ons vorige huis meenam, kwam ik ook niet in aanmerking voor sociale huur. Bij particuliere huur waren de maandlasten voor mij onbetaalbaar. Bovendien kwam ik dan uit bij een appartement en met mijn twee kinderen van 7 en 4 wilde ik graag naar een gezinswoning.”

Kende je BLG Wonen al?

“Nee, via mijn adviseur ben ik met BLG Wonen in contact gekomen. Samen hebben we gekeken naar mijn financiële situatie: wat kan ik zelf inleggen en wat heb ik nog aan hypotheek nodig? Toen ik in Vianen een leuk huis op het oog kreeg, is hij aan de slag gegaan en heeft hij mijn aanvraag bij BLG Wonen en nog een andere aanbieder neergelegd.

BLG Wonen liet al snel weten dat ze mijn aanvraag wilden bekijken. Eigenlijk had ik er meteen een goed gevoel bij. BLG Wonen kijkt verder dan het bedrag dat ik verdien en uitgeef: ze houden rekening met je hele situatie. Daarnaast vind ik de manier van communiceren heel prettig: snel, duidelijk en in makkelijke taal. Veel banken sturen ingewikkelde brieven, maar die van BLG Wonen snapt iedereen.”

Mariette Adams vertelt haar hypotheekverhaal
"Ik had er meteen een goed gevoel bij. BLG Wonen kijkt verder dan het bedrag dat ik verdien en uitgeef: ze houden rekening met je hele situatie."
Mariette Pietersen, klant BLG Wonen

Kun je je het moment nog herinneren dat je hoorde dat de hypotheekaanvraag was goedgekeurd?

“Absoluut! Het gevoel dat ik toen had, vergeet ik nooit meer. Ik was aan het werk toen ik zag dat mijn financieel adviseur had gebeld. Het moment dat ik hem terugbelde, deed me denken aan de dag dat ik wachtte op de uitslag van mijn eindexamen. Toen hij me feliciteerde, heb ik met mijn bazin staan springen, lachen én huilen van blijdschap. Het voelde als een overwinning. Voor mezelf en voor mijn kinderen. We konden weer bouwen aan onze veilige haven.”

Wat zou je anderen die in een vergelijkbare situatie zitten, mee willen geven?

“Geef niet op! Ik geloof er heilig in dat je uiteindelijk iemand treft die met je meedenkt en zegt: dit gaan we oplossen. Waarom zou het niet kunnen als je alles goed hebt uitgezocht? In mijn geval kon ik namelijk ook een huurhuis van €1.500 per maand betalen. Dus waarom geen hypotheek van €180? Misschien krijg je een paar keer de deksel op je neus, maar blijf erin geloven.”


Terug naar blogoverzicht