De Bedrijfshypotheek: onze zakelijke hypotheek

Is je klant ondernemer en op zoek naar een (ander) bedrijfspand? Met de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen is het mogelijk om een zakelijk pand te financieren.

Kenmerken van de Bedrijfshypotheek

Voordelen Bedrijfshypotheek

 • Eenvoudig aan te vragen.

 • Onder voorwaarden tot 40% van het bedrijfspand verhuren (op basis van vierkante meters).

 • Looptijd tot 20 jaar.

 • De lening is aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

Nadelen Bedrijfshypotheek

 • Ook als de inkomsten van het bedrijf tegenvallen, moet je klant rente en aflossing blijven betalen.

 • Je klant betaalt een vergoeding voor ons renteverlies als deze meer dan 5% van het oorspronkelijke leenbedrag wil aflossen.

 • Het bedrijf moet minimaal 2 jaar bestaan, starters kunnen geen lening aanvragen.

Is de Bedrijfshypotheek iets voor mijn klant?

Om de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen aan te vragen moet je ondernemende klant aan een aantal voorwaarden voldoen.  

Veelgestelde vragen over de Bedrijfshypotheek

 • Sinds 27 maart 2022 moeten alle UBO’s van een onderneming geregistreerd zijn in het UBO-register van de Kamer van Koophandel. Heeft je klant nog geen definitieve inschrijving in het UBO-register? Dan is het een vereiste dat deze een bevestiging van inschrijving kan aanleveren tijdens de financieringsaanvraag.

  Goed om te weten: er is geen UBO-registratieplicht voor eenmanszaken.

  Lees meer over de UBO-registratie op de website van de overheid

 • Je klant kan kosteloos tot 5% extra van de hoofdsom per jaar aflossen. Wil je klant meer aflossen? Dan moet deze misschien een vergoeding betalen voor de rente die we daarmee mislopen.

  Lees meer over extra aflossen en de vergoeding van het renteverlies

 • Kan je klant de zakelijke financiering niet terugbetalen? Dan bekijken we samen de financiële situatie. En we zoeken naar een oplossing, zodat je klant toch de rente en aflossing kan betalen. Hoe eerder je klant de betalingsproblemen meldt, hoe beter we deze kunnen helpen. Zijn de financiële problemen niet op korte termijn op te lossen? Dan krijgt je klant een vaste accountmanager van de afdeling Financiële Zorg Zakelijk. Samen met je klant kijken zij naar een lange termijn oplossing.

  Verwacht je klant betalingsproblemen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Dan kijken we samen naar een oplossing. Bel ons op: 030 - 219 69 15.

 • Als je klant de Bedrijfshypotheek van BLG Wonen afsluit, geeft deze het bedrijfspand als zekerheid aan ons. Stel dat je klant de hypotheek niet meer kan betalen, dan mogen we het bedrijfspand verkopen. Met de opbrengst lossen we (deels) de hypotheek af. Blijven er nog kosten van de zakelijke hypotheek over? Dan is je klant als ondernemer persoonlijk aansprakelijk. Dat betekent dat deze zelf de schulden moet betalen, ook als het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat.

  Lees hier meer over financiële aansprakelijkheid

 • Nee. Jouw klant is niet verplicht om een betaal- of spaarrekening te openen bij één van de zustermerken van BLG Wonen. Je klant kan (blijven) bankieren bij een bank naar keuze.
 • Om een aanvraag te kunnen indienen voor de BLG Wonen Bedrijfshypotheek dien je te beschikken over een aparte aanstelling voor dit product. Instructies om deze aanstelling te krijgen vind je op Mijn Kantoor.

Wil je meer informatie?

We helpen je graag verder. Onze collega’s van Klant & Adviseur Relaties staan graag voor je klaar. Neem contact op via 046 – 478 81 85 of via adviseur@blg.nl.

Op Mijn Kantoor bekijk je 24/7 de status van jouw aanvragen en vind je alle informatie over het indienen van aanvragen.

Ga naar Mijn Kantoor