BLG Wonen is een handelsnaam van de Volksbank N.V. Klant worden bij BLG Wonen kan alleen via een financieel adviseur. BLG Wonen werkt met een groot netwerk van onafhankelijk adviseurs door het hele land. De adviseurs van BLG Wonen zijn onafhankelijke tussenpersonen, dat betekent dat ze zowel BLG producten als producten van andere dienstverleners kunnen aanbieden.

Maak een afspraak met een adviseur

Geen onderscheid tussen bestaande en nieuwe klanten

BLG Wonen maakt geen onderscheid tussen bestaande en nieuwe klanten. Iedereen krijgt dezelfde rente. Maar de rente die je ontvangt, is niet hetzelfde voor alle spaarrekeningen. Op de ene rekening krijg je meer rente dan op de andere. Dat ligt aan de voorwaarden die aan de spaarrekening verbonden zijn. In de regel is het zo dat meer beperkende voorwaarden leiden tot een hogere rente. En minder voorwaarden tot een lagere rente. Voorbeelden van voorwaarden zijn: beperkte opnamemogelijkheden, een vaste maandelijkse inleg of een verplicht minimumsaldo.

Hoe kies je een passende spaarrekening?

BLG Wonen biedt verschillende spaarrekeningen voor allerlei spaarwensen. Maar welke spaarrekening past het beste bij jouw spaarwensen? Hieronder zie je in één oogopslag de spaarrekeningen die BLG Wonen aanbiedt en de belangrijkste verschillen. Natuurlijk kun je altijd terecht bij je financieel adviseur voor al je spaarvragen.

Deze spaarrekening heeft geen bijzondere voorwaarden zoals opnamebeperkingen, een minimumsaldo of verplichte inleg.

Meer informatie

De BLG Groeirente Spaarrekening kun je niet meer afsluiten.

De Groeirente Spaarrekening heeft een looptijd van maximaal 5 jaar. Het product heet Groeirente Spaarrekening omdat de rente die je ontvangt jaarlijks oploopt als je je geld op de rekening laat staan. Het rentepercentage dat je tijdens de looptijd ontvangt, staat vast op het moment dat je de Groeirente Spaarrekening opent. Dit rentepercentage kunnen we niet aanpassen. Tussentijds opnemen kan altijd en zonder kosten. Je kunt alleen niet bijstorten. Wel kun je een nieuwe Groeirente Spaarrekening openen tegen de dan geldende rente.

Om een BLG Groeirente Spaarrekening te kunnen openen, heb je een BLG Basis Spaarrekening nodig. Een BLG Basis Spaarrekening open je kosteloos. De rente van de Groeirente Spaarrekening ontvang je jaarlijks op de BLG Basis Spaarrekening. Er is dus geen sprake van rente op rente.

Meer informatie

De BLG Vaste Rente Spaarrekening kun je niet meer afsluiten.

De BLG Vaste Rente Spaarrekening is een deposito, dat wil zeggen een spaarrekening met een vaste rentevergoeding. Bij een deposito bepaal je vooraf de looptijd en het bedrag dat je inlegt.
Vervolgens ontvang je elke maand of elk jaar een vast bedrag aan rente. Je kunt er voor kiezen om dit bedrag bij te laten schrijven op het deposito of op de vaste tegenrekening. Over het bijgeschreven rentebedrag krijg je ook rente. Dit noemen we rente op rente. Je kunt geen bedragen bijstorten. Wel kun je een nieuw deposito openen tegen de dan geldende rente. Geld opnemen voor het einde van de afgesproken looptijd is alleen in bepaalde gevallen kosteloos.

Om een BLG Vaste Rente Spaarrekening te kunnen openen, heb je een BLG Basis Spaarrekening nodig. Dat is de vaste tegenrekening van al onze deposito’s. Een BLG Basis Spaarrekening open je kosteloos.

Meer informatie

Het beheren van je spaarrekening

Bij BLG Wonen kun je je spaarrekeningen eenvoudig beheren via Mijn BLG. Bijvoorbeeld om snel geld over te maken naar je betaalrekening of je rentebijschrijving te bekijken.

Communicatie bij rentewijzigingen

De rente op spaarrekeningen met een variabele rente kan BLG Wonen op elk moment wijzigen. Als we dat doen, communiceren we hier uiteraard open en transparant over. Naar jou én naar je financieel adviseur. Dit doen we op de volgende manieren:

  • Op onze website blgwonen.nl staan de actuele rentepercentages. En als we de rente wijzigen, melden we dit op onze website.
  • Uiteraard informeren we ook jouw financieel adviseur over de rentewijzigingen.

Heb je vragen?

Voor vragen, meer informatie of advies kun je altijd terecht bij je financieel adviseur. Hij staat graag voor je klaar om je verder te helpen. Natuurlijk kun je ook BLG Wonen bellen 046 – 47 88 888 of mailen naar klant@blg.nl.