Let op: De BLG Groeirente Spaarrekening kun je niet meer afsluiten.

Zo werkt de BLG Groeirente Spaarrekening

De BLG Groeirente Spaarrekening is een spaarrekening met een van tevoren afgesproken rente die elk jaar stijgt. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Hoe langer je het geld op de BLG Groeirente Spaarrekening laat staan, hoe hoger de rente. En je kan je spaargeld altijd kosteloos opnemen als je dat wilt.
 • Via Mijn BLG heb je toegang tot de BLG Groeirente Spaarrekening. Heb je in het verleden een BLG Groeirente Spaarrekening geopend? Maar heb je nog geen Mijn BLG? Vraag dan jouw persoonlijke inloggegevens aan voor Mijn BLG.
 • De maximale looptijd van de BLG Groeirente Spaarrekening is 5 jaar. De rente die je ontvangt staat van tevoren vast voor de hele periode van 5 jaar. Elk jaar wordt de rente op je spaarrekening hoger. Dus hoe langer je het geld op je spaarrekening laat staan, hoe hoger de rente. In de Productvoorwaarden BLG Groeirente Spaarrekening (pdf) vind je meer informatie over de looptijd en rente.
 • Je kunt je spaargeld altijd kosteloos tussentijds opnemen via Mijn BLG, als er maar € 1.000 op de rekening blijft staan. Wil je in één keer al je spaargeld opnemen? Dan kan dat ook zonder kosten. Als je in één keer al je geld opneemt, stopt je BLG Groeirente Spaarrekening.

  Heb je in het verleden een BLG Groeirente Spaarrekening afgesloten? Maar heb je geen Mijn BLG? Vul dan het formulier ‘Opdracht overboeken’ in. Alleen of samen met je adviseur.


  Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar ons op.

  Dit kan per e-mail naar:

  Of per post naar:

  overboeking@blg.nl

  BLG Wonen
  Afdeling Betalingsverkeer
  Postbus 9217
  6800 HW Arnhem

 • De waarde van je spaargeld telt mee voor je belastbaar inkomen uit sparen en beleggen (box 3). De belasting die je hierover betaalt heet vermogensrendementsheffing. Je belastbaar inkomen uit sparen en beleggen bepalen we door je bezittingen (waaronder het saldo van je spaar- en/of beleggingsrekening) te verminderen met je schulden. Je schulden mag je pas van je bezittingen afhalen wanneer alle schulden samen meer dan € 3.000 bedragen (2017) (€ 6.000 bij fiscaal partners). Komt je belastbaar inkomen uit sparen en beleggen vervolgens uit boven het bedrag van € 30.000 (heffingsvrij vermogen in 2017) (€ 60.000 bij fiscaal partners), dan betaal je daarover vermogensrendementsheffing. Per 1 januari 2017 is de berekening van deze belasting gewijzigd.

  • Tot en met 31 december 2016 werd bij de vermogensrendementsheffing uitgegaan van een fictief rendement van 4% rendement over je spaargeld waarover je 30% belasting betaalt. Hierdoor betaal je 1,2% vermogensrendementsheffing over je vermogen in box 3.

   Vanaf 1 januari 2017 krijg je te maken met meerdere belastingschijven. Bij iedere volgende schijf wordt een hoger percentage gebruikt om fictief rendement te berekenen voor de belastingheffing. Er wordt namelijk van uit gegaan dat je meer rendement kunt behalen bij een hoger vermogen. Binnen de schijven wordt voor de bepaling van het rendement per schijf rekening gehouden met een spaardeel en beleggingsdeel. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het beleggingsdeel binnen de schijf. Over het rendement blijf je 30% belasting betalen. De peildatum voor de vermogensrendementsheffing blijft 1 januari van elk jaar: op die datum wordt de waarde van je vermogen door de Belastingdienst vastgesteld.

   Hieronder zie je met welke fictieve rendementen en belastingpercentage wordt gerekend voor de vermogensrendementsheffing.

   Schijven Grondslag sparen en beleggen Spaardeel (rendement 1,63%) Beleggingsdeel (rendement 5,39%) Rendement
   1 Tot en met € 70.800 67% 35% 2,02%
   2 € 70.800 t/m € 978.000 21% 79% 4,33%
   3 Vanaf € 978.000 0% 100% 5,38%

Heb je vragen over de BLG Groeirente Spaarrekening? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder.

Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.