Je kunt de BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening alleen nog aanvragen als je met je ontslagvergoeding wilt overstappen van een vergelijkbaar product bij een andere bank of verzekeraar, of als je vanuit eigen beheer een stamrechtvoorziening wilt overdragen.

Met de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening laat je je ontslagvergoeding in maandelijkse termijnen uitkeren. Zo heb je iedere maand een aanvulling op je inkomen of pensioen.

 • Vul je inkomen maandelijks aan.
 • Geen kosten over inleg en uitkering.
 • Aantrekkelijke vaste rente over het bedrag dat nog niet is uitbetaald.
 • Minimum inleg € 5.000.

Overstappen: maak nu een afspraak

Wil je een Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening aanvragen? Of heb je nog vragen? Maak dan een afspraak met je financieel adviseur.

Andere belangrijke informatie

Deze rekening valt onder het depositogarantiestelsel. Lees onze informatie daarover en bekijk het Informatieblad Depositogarantiestelsel.

Wat is de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening?

Met de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening laat je je ontslagvergoeding in maandelijkse termijnen uitkeren als aanvulling op je inkomen of pensioen. BLG Wonen houdt de wettelijke loonheffingen in en draagt deze af aan de Belastingdienst. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premie volksverzekeringen en de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze loonheffing kun je verrekenen met de verschuldigde inkomstenbelasting. De uitkeringen moet je in je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting opgeven. Hiervoor ontvang je van BLG Wonen een jaaropgave.

BLG Wonen keert dus maandelijks een netto bedrag uit. Over het bedrag dat nog niet is uitgekeerd ontvang je een aantrekkelijke vaste rente.

Sinds januari 2014 is de wetgeving voor gouden handdruk stamrechten veranderd. Je kunt de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening alleen nog aanvragen als je met je ontslagvergoeding wilt overstappen van een vergelijkbaar product bij een andere bank of verzekeraar, of als je vanuit eigen beheer een stamrechtvoorziening wilt overdragen.

 • Hoe werkt de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening?

  Je kunt een ontslagvergoeding die je hebt bij een andere bank of verzekeraar, of in eigen beheer heeft, overzetten naar de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening. Er is dan sprake van kapitaaloverdracht. Je moet dan wel eerst aan de bank of verzekeraar vragen of hier voorwaarden aan verbonden zijn.

  Bepaal zelf de looptijd

  Met de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening heb je een keuze aan diverse looptijden van je uitkering. De maximale looptijd is 35 jaar. De minimale looptijd is afhankelijk van je leeftijd op de begindatum van de uitkering. De uitkering moet uiterlijk ingaan in het jaar dat je AOW gerechtigd wordt. In de tabel zie je de minimale looptijd van de uitkering die bij je leeftijd hoort.

  Leeftijd Minimale looptijd in jaren
  0 - 24 18*
  25 - 29 15*
  30 - 34 12
  35 - 39 9
  40 - 44 6
  45 - 49 6
  50 - 54 3
  55 - 59 2
  vanaf 60 1

  * Als de uitkeringen toekomen aan (pleeg)kinderen van de (ex)werknemer is het aantal jaren maximaal het aantal jaren dat het (pleeg)kind jonger is dan 30 jaar.

  Overlijden

  Als je komt te overlijden dan ontvangen je nabestaanden de resterende uitkeringen van je Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening. Het geld komt dus altijd terecht bij je nabestaanden. Volgens de belastingwetgeving moeten de resterende uitkeringen toekomen aan je (ex)partner of kinderen tot 30 jaar. De looptijd kan niet worden aangepast. Op de uitkeringen moeten de wettelijke loonheffingen worden ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Heb je op moment van overlijden geen (ex)partner of kinderen tot 30 jaar? Dan ontvangen je nabestaanden het tegoed in een keer. Naast loonheffing kan over de eenmalige uitkering erfbelasting verschuldigd zijn.

  Maak nu een afspraak met je adviseur

  Haal meer uit je ontslagvergoeding met de Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening. Vraag nu een adviesgesprek aan met je financieel adviseur om je mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Berekenen

Bereken hier de periodieke uitkering van je Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening.