Let op: BLG Levensloopbeleggen kun je niet meer afsluiten.

Levensloopregeling gestopt

Per 1 januari 2012 is de levensloopregeling gestopt. Via BLG Levensloopbeleggen kon je als werknemer een deel van je brutosalaris sparen of beleggen voor onbetaald verlof of om eerder te stoppen met werken. Heb je nog geld staan op je BLG Levenslooprekening? Dan kun je doorsparen of je geld opnemen.

Benieuwd naar de rente op je BLG Levenslooprekening? De actuele rente vind je in Mijn BLG.

Dit houdt de overgangsregeling in

Had je op 31 december 2011 meer dan € 3.000 op je rekening staan? Dan geldt er een overgangsperiode van 10 jaar. Je kunt dan doorsparen tot het moment dat je de AOW-leeftijd bereikt of met pensioen gaat. Uiterlijk tot 1 januari 2022. Je betaalt geen belasting over het geld dat op je BLG Levenslooprekening staat. Er wordt pas loonheffing ingehouden als je het bedrag laat uitkeren via je (ex-)werkgever. Ook kun je nog steeds geld inleggen. Maar je bouwt geen levensloopverlofkorting (= belastingkorting) meer op.

Veelgestelde vragen

 • Als je wilt doorsparen mag je niet meer dan 12% van je brutosalaris inleggen per jaar, tenzij je geboren bent in de periode 1950-1954. Dan kun je 100% van je brutojaarsalaris per jaar sparen. De inleg via de werkgever mag als het totale bedrag op de BLG Levenslooprekening lager is dan 210% van je laatstverdiende bruto jaarsalaris.
 • Je kunt je totale saldo in één keer opnemen via het formulier 'Aanvragen opname beëindigen BLG Levenslooprekening'. Vul het formulier in en stuur het naar ons op.


  Dat kan per e-mail naar: blg.sparenkbs@blg.nl

  Of per post naar: BLG Wonen
  Afdeling Sparen en Banksparen
  Postbus  10021
  3505 AA Utrecht

  Heb je het formulier opgestuurd? Dan beëindigt BLG Wonen de rekening en maken we het tegoed over naar je (ex-)werkgever. Je (ex-)werkgever stort het bedrag, na inhouding van loonheffingen, op jouw rekening. Ook houdt de (ex-)werkgever rekening met de levensloopverlofkorting die je hebt opgebouwd. Wil je een periodieke uitkering van je levenslooptegoed? Dan kan dat alleen via je (ex-)werkgever.

  Bestaat je (ex-)werkgever niet meer? Dan kunnen wij je saldo uitkeren maar geen levensloopverlofkorting verrekenen. Dat kun je via je aangifte inkomstenbelasting regelen. We houden de verplichte loonheffingen in.

  Goed om te weten
  Je inkomen stijgt als je geld opneemt. Je kunt daardoor in een hogere belastingschijf terechtkomen. Ook heb je misschien minder recht op toeslagen, zoals huur- of zorgtoeslag.

 • Ja, je kunt je saldo ook in delen opnemen. Vul onderstaand formulier ‘Aanvragen opname beëindigen BLG Levenslooprekening’ in en stuur het naar ons op.


  Dat kan per e-mail naar: blg.sparenkbs@blg.nl

  Of per post naar: BLG Wonen
  Afdeling Sparen en Banksparen
  Postbus  10021
  3505 AA Utrecht

  Heb je het formulier opgestuurd? Dan zorgen wij dat het tegoed in delen wordt overgemaakt naar je (ex-)werkgever. Die regelt dat jij het geld, na inhouding van loonheffingen, ontvangt. BLG Wonen beëindigt de BLG Levenslooprekening na de laatste betaling.

  Bestaat je (ex-)werkgever niet meer? Dan kunnen wij je saldo in één keer uitkeren, maar geen levensloopverlofkorting verrekenen. Dat kun je via je aangifte inkomstenbelasting regelen. We houden de verplichte loonheffingen in.

 • Beleg je via de BLG Levenslooprekening? Dan heb je via je BLG Levenslooprekening de keuze uit een aantal ASN Beleggingsfondsen. Een overzicht van de beleggingsfondsen waarin je kunt beleggen vind je in Mijn BLG. In Mijn BLG regel je ook de aan- en verkoop of verandering van een fonds.

Belangrijke informatie en formulieren

Geld dat op de BLG Levenslooprekening staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder.

Lees onderstaande voorwaarden en bijlagen goed door. Zo lees je precies wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Zo krijg je volledig inzicht in de BLG Levenslooprekening.

Voorwaarden

Formulier aanvragen opname of beëindigen

Wil je een opdracht of wijziging doorgeven? Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Heb je vragen over BLG Levensloopbeleggen? Een onafhankelijke adviseur helpt je graag verder.

Ga naar je eigen adviseur of vind een adviseur bij jou in de buurt.