Zo werkt het

De overheid heeft het besluit genomen dat de levensloopregeling per 1 januari 2012 stopt. Voor klanten die op 31 december 2011 meer dan € 3.000 op hun rekening hadden staan, geldt er een overgangsperiode van 10 jaar. Zij kunnen doorsparen tot het moment dat zij de AOW leeftijd bereikt hebben, maar uiterlijk tot 1 januari 2022.

Dit product kun je niet meer afsluiten.

Zolang het geld op de Levenslooprekening staat, betaal je geen belasting. Pas als je het bedrag laat uitkeren via je (ex)werkgever, wordt er loonheffing ingehouden. Je vindt de actuele rente bij je product in Mijn BLG. Ook kun je nog steeds inleggen. Je bouwt alleen geen levensloopverlofkorting (= belastingkorting) meer op.

  • Per jaar mag je niet meer dan 12% van je brutosalaris inleggen;
  • De inleg via de werkgever mag zolang het totale bedrag op de levenslooprekening lager is dan 210% van je laatstverdiende bruto jaarsalaris.
  • Via het formulier 'Aanvragen opname/beëindigen Levensloop' kun je een deel of het hele levenslooptegoed opnemen. Wij verwerken je aanvraag binnen 10 werkdagen.
 • In één keer opnemen

  Je kunt het geld in één keer opnemen via het formulier 'Aanvragen opname/beëindigen Levensloop'. Wij beëindigen dan de rekening en maken het tegoed over naar je (voormalig) werkgever. Je (voormalig) werkgever stort het bedrag, na inhouding van loonheffingen, op jouw rekening. Hij houdt bovendien rekening met de levensloopverlofkorting (=belastingkorting) die je hebt opgebouwd. Wil je een periodieke uitkering van je levenslooptegoed, dan kan dat alleen via je (voormalig) werkgever.

  In delen opnemen

  Na ontvangst van het formulier zorgen we dat je tegoed in delen wordt overgemaakt naar je (voormalig) werkgever. Die regelt dat jij het geld, na inhouding van loonheffingen, ontvangt. Na de laatste betaling beëindigen wij jouw levenslooprekening.
  Bestaat je (voormalig) werkgever niet meer? Dan kunnen wij je saldo uitkeren maar geen levensloopverlofkorting verrekenen. Dat kun je via je aangifte inkomstenbelasting regelen.

 • Beleg je via de Levenslooprekening? Je hebt dan via je Levenslooprekening de keuze uit een aantal ASN Beleggingsfondsen. Een overzicht van de beleggingsfondsen waarin je kunt beleggen vind je in Mijn BLG. Hier kun je ook de aan- en verkoop of verandering van fonds regelen.
 • In de voorwaarden en overige informatie hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Om te begrijpen hoe het product precies werkt, is het belangrijk dat je de bijlagen goed doorleest. Doe dat voordat je de rekening aanvraagt. Geld dat op de beleggingsrekening van Profielbeleggen staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder. Lees meer informatie over het depositogarantiestelsel.

Formulier aanvragen opname of beëindigen

Wil je een opdracht of wijziging doorgeven? Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.