Met de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening kun je belastingvrij doorsparen met een gouden handdruk en beleggen in een aantal ASN beleggingsfondsen.

Na de opbouwperiode kun je het gespaarde kapitaal laten uitkeren op een BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening.

  Dit product kun je niet meer afsluiten.

  • Met de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening kun je:

   1. Belastingvrij doorsparen met je gouden handdruk

    1.    Sparen met variabele rente. Dit betekent dat de rente kan stijgen of dalen. Als de rente stijgt, is je gespaarde bedrag hoger. Bij een dalende rente heb je een lager gespaard bedrag.
    2.    Sparen met vaste rente (deposito’s). Hierbij staat de hoogte van de rente tijdens de looptijd van het deposito vast. Bij het aanvragen van een deposito heb je standaard 30 dagen rentegarantie.
   2. Beleggen in een aantal ASN beleggingsfondsen.
   3. Na de opbouwperiode het gespaarde kapitaal laten uitkeren op een BLG Aanvullend Inkomen Uitkeringsrekening. Je kunt zelf bepalen wanneer. Hierbij gelden wel twee wettelijke spelregels: de uitkeringen moeten uiterlijk ingaan in het jaar waarin je voor het eerst AOW krijgt en moeten voldoen aan een minimale en maximale looptijd.

    Belasting

    Je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening valt in box 1. Je betaalt zolang het geld op de rekening staat geen belasting. Je bent pas belasting verschuldigd als je het geld uitgekeerd krijgt.

    Geld opnemen

    Je spaart/belegt met een geblokkeerde rekening. Als je tussentijds geld opneemt, betaal je sinds 1 januari 2014 geen revisierente meer (een soort van boeterente). Maar omdat je over je ontslagvergoeding nog geen loonheffingen hebt betaald, zijn de uitkeringen wel belast. Geld opnemen uit je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening heeft fiscale gevolgen. Ga altijd eerst naar je financieel adviseur voor advies.

    Eerder beëindigen

    Bij het afsluiten van een deposito spreek je een looptijd en inleg af. Als je je deposito beëindigt voor de afgesproken looptijd, moet je een retourrente betalen. Hoeveel je betaalt, hangt af van de periode dat het geld nog vast zou staan in je deposito. Wil je je BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening tussentijds beëindigen en gebruik je het spaarsaldo niet voor de aankoop van een gouden handdruk uitkeer- of een ander gouden handdruk opbouwproduct? Dan moet je over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting betalen. Kijk voor meer informatie in de productvoorwaarden.

    Overlijden

    Als je komt te overlijden, dan ontvangen je partner en/of erfgenamen het tegoed van je Aanvullend Inkomen Opbouwrekening. Het geld komt dus altijd terecht bij je nabestaanden. Volgens de belastingwetgeving moet het saldo op je rekening toekomen aan je (ex-)partner of kinderen tot dertig jaar. Deze nabestaanden moeten het spaargeld in termijnen laten uitkeren. Op deze uitkeringen worden de wettelijke loonheffingen ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst. Ontvangt (ook) een andere nabestaande dan je (ex-)partner of kinderen tot dertig jaar het spaargeld? Dan wordt het geld onder inhouding van loonheffingen in één keer uitgekeerd.

   1. De actuele rente voor dit product vind je hier.

    Variabele rente of vaste rente in deposito

    De BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening is een geblokkeerde rekening waarmee je kunt sparen tegen een aantrekkelijke variabele rente. Deze rente wordt jaarlijks op 1 januari op je rekening bijgeschreven. Je kunt ook (een deel van) je geld voor langere tijd vastzetten op een deposito. Tijdens de looptijd blijft de rente gelijk. Deze looptijd is minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. Na afloop van het deposito wordt het geld weer op je Opbouwrekening gestort.

    Tussentijds overstappen van variabele naar vaste rente

    Heb je deze rekening al en wil je een deposito? Print dan het formulier in waarmee je de deposito kunt openen , vul het in en stuur het op. De minimum inleg op een deposito is € 500.

    Geen kosten

    Bij de BLG Aanvullend Inkomen Opbouwrekening betaal je geen kosten over de inleg. Ook de rekening kost niets extra. Je betaalt alleen een boeterente als je voor het einde van de afgesproken looptijd een deposito beëindigt.

   2. Naast sparen kun je ook beleggen in een aantal ASN Beleggingsfondsen. Je belegt zelfstandig. Dit betekent dat je vrij kunt kiezen uit deze beleggingsfondsen. Je krijgt van ons geen advies.

    Kosten voor beleggen

    Voor het aankopen en verkopen van participaties in ASN Beleggingsfondsen betaal je geen transactiekosten. Wel heeft ieder fonds zijn eigen kostenstructuur. Van deze fondskosten krijg je geen aparte nota. De kosten zijn al in de koers van het fonds verwerkt. Kijk voor de kosten van het fonds in ‘Essentiële Beleggersinformatie’ bij je fonds op de pagina 'Koersen en fondsen' .

   Voorwaarden

   In de voorwaarden en overige informatie hieronder lees je wat je van ons kunt verwachten. Maar ook wat wij van jou verwachten. Om te begrijpen hoe het product precies werkt, is het belangrijk dat je de bijlagen goed doorleest. Doe dat voordat je de rekening aanvraagt. Geld dat op de beleggingsrekening van Profielbeleggen staat, valt onder het depositogarantiestelsel. Je beleggingen zelf vallen daar niet onder. Lees meer informatie over het depositogarantiestelsel.