Veel mensen met een aflossingsvrije hypotheek weten niet dat zij deze moeten aflossen aan het eind van de looptijd. De campagne ‘Word ook aflossingsblij’ van de Nederlandse Vereniging van Banken zet veel huiseigenaren dan ook aan het nadenken over hun (deels) aflossingsvrije hypotheek. Daarom heeft BLG Wonen een online ‘Aflossingsvrij check’ ontwikkeld. Zo weet uw klant precies hoe hij ervoor staat aan het einde van de hypotheeklooptijd.

Met de Aflossingsvrij Check weet de klant binnen 10 minuten hoe hij ervoor staat met zijn aflossingsvrije hypotheek. En wat hij kan doen om straks de hypotheek af te lossen of misschien te verlengen. De klant logt in op Mijn BLG, daardoor is de tool alleen door de klant zelf te bekijken, eventueel samen met u. Aan de hand van de hypotheekgegevens ontvangt de klant zijn persoonlijke rapport, die hij in pdf kan downloaden of gemaild krijgen. Nieuwsgierig naar de online tool? Bekijk dan onderaan de pagina onze video.

De rol van de adviseur

Met de Aflossingsvrij check heeft u als adviseur een extra instrument in handen om het gesprek met uw klant aan te gaan. U hoeft niet te wachten tot klanten zelf naar u toekomen, maar kunt de online tool proactief bij uw BLG-klanten onder de aandacht brengen. Met de tool hebben uw klant en u direct in zicht in de toekomstige situatie van de klant en kunt u daarop een passend advies geven en de klant direct helpen.

Voordelen:

  • Met de Aflossingsvrij check heeft uw klant direct inzicht in zijn toekomstige financiële situatie en de status van zijn (aflossingsvrije) hypotheek.
  • Uw klant krijgt een overzicht van de mogelijkheden om bijvoorbeeld zijn hypotheek tussentijds of aan het einde van de looptijd af te lossen. Of zijn hypotheek misschien te verlengen.
  • U kunt de Aflossingsvrij check samen met de klant invullen of naar aanleiding van het rapport met hem of haar in gesprek gaan.

Wilt u meer informatie? Bekijk hieronder de video of neem contact op met Advies & Service via 046 - 478 81 85 of adviesenservice@blg.nl.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com