Track & Trace levert tijdwinst op

Adviseur van de Maand Karel Jan Wijlen over Track & Trace

Door de nieuwe Track & Trace op BLG Plaza kan ik als adviseur het dossier volgen en klanten exact aangeven wanneer ze uitsluitsel krijgen”, vertelt onafhankelijk financieel adviseur Karel Jan van Wijlen.   

“Eerder konden wij alleen globaal aangeven wat de doorlooptijden waren, maar bij BLG Wonen kunnen we het nu exact op dossierniveau aangeven. Ik realiseer me heel goed dat de periode rond de aankoop van een huis spannend is en probeer mensen altijd zo adequaat mogelijk te informeren. Als ik vrijdag naar huis ga en zie nog net een akkoord binnenkomen voor een hypotheek, dan informeren wij een klant direct.”

Pure tijdwinst
“Door het werken met Track & Trace scheelt het ons ook veel tijd. Ons team is vrij klein. Dan kan je alleen veel klanten helpen als je efficiënt werkt. Wordt je dossier een dag later in behandeling genomen dan je had afgesproken of verwacht? Dan moet je er achteraan bellen en daarna de klant weer informeren. Dat kost allemaal tijd. Zo scheelt Track & Trace ons iedere week tijd.”

Betrouwbaar
“Voor ons als adviseurs is het soms makkelijker om de reactie op een hypotheekaanvraag in vertrouwen tegemoet te zien. Je weet: mijn dossier klopt en is compleet, het komt goed. Maar een klant heeft pas rust als er akkoord is van de bank. Daarom is het fijn dat er in Track & Trace een exacte datum staat op dossierniveau. De adviessoftware waarmee we werken biedt dat niet. En mijn ervaring is dat het dossier ook echt op die datum in behandeling wordt genomen. Daardoor durf ik die datum aan mijn klant te communiceren.”

Persoonlijk contact
“Overigens blijf ik ook hechten aan persoonlijk contact met de bank. Ik kan het van de acceptanten van BLG Wonen enorm waarderen als ze bellen over een dossier waarover ze twijfelen. Niet om het dan af te wijzen, maar met de vraag: hoe kunnen we de aanvraag passend krijgen om die klant verder te helpen. Dáár heb ik wat aan.”

Als adviseur ook uw ervaring over een actueel thema delen? Benader uw rayonmanagers of bel ons op 046 – 478 81 85.