25 t/m 29 maart is het de Week van het Geld, met dit jaar als thema ‘Ben jij een held met je geld?’ Slim leren omgaan met geld, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, vinden we bij De Volksbank. Want financiële weerbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor welzijn en vertrouwen in de toekomst. Zo bieden we het gratis lesprogramma Eurowijs aan, waarmee al meer dan 2500 scholen in heel Nederland werken. En u, als financieel deskundige, kunt daarbij meehelpen. Bijvoorbeeld als gastdocent.

Verstandig omgaan met geld

Geldzaken lijken soms ingewikkeld. Maar als je van jongs af aan hierin wordt meegenomen, ontwikkel je vanzelf hoe het werkt. Zeker in het digitale tijdperk is het belangrijk om kinderen mee te nemen in de wereld van het geld. Het doel van Eurowijs is om leerlingen niet alleen te leren rekenen met geld, maar ook om er verstandig mee om te gaan.

Verschillende thema's

Eurowijs is een initiatief van de Volksbank en haar merken en verzorgt lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Thema’s als het herkennen van euromunten en eurobiljetten, de geschiedenis van geld, maar ook pinnen en vals geld komen aan bod. Door de duidelijke uitleg in de filmpjes en de aansprekende opmaak is het lesmateriaal ook uitermate geschikt voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. De Eurowijs-lessen duren tussen de 45 en 90 minuten.

Zelf aan de slag met Eurowijs

Bouwt u mee aan een financieel weerbare generatie? Het kan dus al in een les van 45 minuten, gedurende het hele jaar of tijdens de Week van het Geld van 25 t/m 29 maart. Lees meer of meld u aan op www.eurowijs.nl/inloggen/ (klik op 'Aanmelden', vul je gegevens in en kies onder 'waar ben je werkzaam' voor BLG Wonen) of kijk op weekvanhetgeld.nl