Een primeur bij BLG Wonen! Een hypotheekofferte voor nieuwbouw is nu maar liefst 12 maanden geldig, zonder dat we daar verlengingskosten voor in rekening brengen.

Na een jaar vervalt de offerte en geen annuleringskosten

Zoals je weet, is een hypotheekofferte bij bestaande bouw slechts 4 maanden geldig. Bij een nieuwbouwhuis is het vaak niet haalbaar om binnen die periode de hypotheekakte te laten passeren. Dat betekent voor klanten automatisch bijkomende kosten voor het verlengen van hun hypotheekofferte. Tot nu. Als het niet lukt om binnen een jaar de hypotheekakte te ondertekenen, vervalt de offerte*. En nog iets: ook voor het annuleren van de hypotheekofferte brengen we geen kosten in rekening.

*In eerdere communicatie stond dat we verlengingskosten in rekening brengen na 12 maanden. Dit klopt echter niet. Na 12 maanden vervalt de offerte.

Waarom deze nieuwe voorwaarde?

We vinden het belangrijk om nieuwbouw te stimuleren, omdat nieuwbouwwoningen standaard energiezuiniger worden opgeleverd. Vaak met minimaal een energielabel A. Dit draagt daarom direct bij aan ons doel: een volledig klimaatneutrale balans in 2030.

Heb je vragen over de nieuwe regels omtrent de nieuwbouw hypotheekofferte? Neem dan contact met ons op via 046-478 81 85.