BLG WONEN

Halfjaarcijfers 2020 tonen een robuuste vooruitgang op de gedeelde waarde-ambitie van de Volksbank

In deze uitzonderlijke periode van de Covid-19 pandemie heeft de Volksbank N.V. (het moederbedrijf van BLG Wonen) zich vanaf half maart sterk gericht op het helpen van klanten die financiële gevolgen ondervonden van de intelligente lockdown in Nederland.

Hulp in turbulente periode

De Covid-19 pandemie heeft verstrekkende gevolgen: voor mensen persoonlijk, op het gebied van gezondheid en veiligheid, en voor de samenleving als geheel. Als bank bieden we - samen met de overheid en de financiële sector - particuliere hypotheekklanten en zakelijke klanten de mogelijkheid van een betaalpauze van maximaal 6 maanden. Want iedere klantsituatie vraagt om een individuele aanpak.

Waardering van klanten

We merken dat klanten van ons, maar ook van SNS, ASN Bank en RegioBank onze inspanningen waarderen: onze gemiddelde Net Promoter Score (NPS) van +5 is de hoogste tot nu toe. Ook wordt steeds meer herkend dat wij mensen willen helpen hun financiële weerbaarheid te vergroten. Daarnaast is de balans van de Volksbank nu 48% klimaatneutraal, op weg naar 100% in 2030.

Winst en andere cijfers

De impact van de Covid-19 crisis op de baten en operationele lasten was in het eerste halfjaar beperkt. Wel hebben we uit voorzorg een forse voorziening getroffen voor met name onze hypotheekportefeuille, rekening houdend met pessimistischer economische toekomstscenario’s.

Maurice Oostendorp, bestuursvoorzitter van de Volksbank:
“We hebben vol overtuiging en met succes ons streven om als maatschappelijke bank waarde te creëren voor onze klanten, de maatschappij, medewerkers en aandeelhouder voortgezet. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Meer weten over de halfjaarcijfers?

Op de website van de Volksbank vind je een uitgebreider overzicht van alle cijfers.

Of bekijk hieronder de video.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com