BLG WONEN

BLG Wonen blij met aandacht voor duurhuurproblematiek

Huurders die al een tijd een hoge huur betalen, tonen daarmee aan dat ze ook de maandlasten van een hypotheek kunnen dragen. Deze groep moet sneller in aanmerking komen voor een hypotheek. Daarover is vandaag een motie ingediend in de Tweede Kamer.

Als BLG Wonen zijn wij hier blij mee, want deze motie is in lijn met wat wij als hypotheekverstrekker graag willen. Het is goed dat er breed draagvlak komt om met de betrokken partijen zoals Nibud, AFM en Platform hypotheken, een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, te praten over mogelijke oplossingen. Dit kan eraan bijdragen dat duurhuurders meer mogelijkheden hebben om op een verantwoorde wijze een woning te kopen.

BLG Wonen vindt het belangrijk om wonen toegankelijk te maken. We zien dat veel duurhuurders het onterecht vinden dat zij jarenlang wel hoge huurlasten mogen hebben, maar niet tegen lagere hypotheeklasten kunnen kopen. Daarom zijn wij in het najaar van 2019 de pilot gestart om met de huurverklaring mensen in beweging te krijgen om zo goed wonen mogelijk te maken. Er is veel belangstelling voor de pilot onder mensen uit het hele land. Dit geeft aan dat de duurhuurproblematiek breed leeft in de samenleving.