‘Waarom mag ik wel hoge huur betalen, maar kan ik niet kopen met lagere maandlasten?’


Dat is de vraag die onder veel huurders in de particuliere huursector leeft. Met welke problematiek hebben we hier te maken?

  • Er zijn ruim een miljoen duurhuurders die een groot deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur.
  • Velen van hen willen graag kopen, maar kunnen dat niet binnen de huidige hypotheekregels.
  • Voor sociale huur komen zij ook niet in aanmerking.
  • Sparen, om later alsnog te kopen, is onmogelijk dankzij de hoge huurprijzen.
  • Het is een vicieuze cirkel, waar duurhuurders moeilijk uit komen.

Onnodig en onaanvaardbaar vindt BLG Wonen. Wij pleiten al sinds onze oprichting voor een rechtvaardige en toegankelijke woningmarkt. Tijdens het WoonDebat op donderdag 23 mei gaan wij het gesprek aan over hoe het wél zou kunnen.

Wat kunt u verwachten?

Op donderdag 23 mei 2019 praten we onder leiding van presentatrice Marcia Luyten met wetenschappers, opiniemakers en ervaringsdeskundigen over meerdere vraagstukken: hoe kunnen we de wisselwerking tussen de huur- en koopmarkt verbeteren? Wat zijn de gevolgen van ongelijkheid op de woningmarkt? En bovenal: hoe zou het wél kunnen?

Vindt u ook dat dit onderwerp acute aandacht vraagt?

Meld u direct aan voor het WoonDebat

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Marcia Luyten als debatleidster

Onder leiding van presentatrice Marcia Luyten praten we met wetenschappers, opiniemakers en ervaringsdeskundigen over meerdere vraagstukken. Marcia weet als geen ander de onderste steen boven te krijgen.

Cody Hochstenbach

Cody Hochstenbach, postdoctoraal onderzoeker stadsgeografie aan de UvA, brengt de financiële én sociale gevolgen voor duurhuurders aan het licht. En geeft maar al te graag zijn mening over dit complexe vraagstuk.

Maurice Oostendorp

Hoe verhoudt maatschappelijk bankieren zich tot de problemen op de huidige woningmarkt? Maurice Oostendorp, CEO van de Volksbank, neemt u mee in zijn visie.

Bram Klouwen

Bram Klouwen, algemeen directeur Companen, ziet dagelijks vele cijfers die de problematiek van de woningmarkt benadrukken. Hij drukt u met de neus op de feiten aan de hand van de meest opmerkelijke cijfers.

Mirthe Biemans

Mirthe Biemans, manager Strategie van woningcorporatie Rochdale, zit dagelijks bovenop de woonproblematiek. Als geen ander verbindt ze maatschappelijke ontwikkelingen met praktijksituaties en relateert ze praktijkvoorbeelden aan grotere trends.

Frank Soede

65 jaar geleden maakte BLG Wonen zich sterk voor mijnwerkers. Nu zet zij zich in om wonen voor iedereen mogelijk te maken. Frank Soede, algemeen directeur BLG Wonen, bespreekt waarom dit zo belangrijk is.


Locatie en aanvangstijd

Het WoonDebat wordt gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Vanaf 13.30 uur heten wij u van harte welkom. Na het debat, om 16.00 uur, heffen wij met u graag het glas tijdens de aansluitende netwerkborrel. U kunt ter ere van ons 65-jarig jubileum kosteloos deelnemen aan het WoonDebat.

Meld u direct aan voor het WoonDebat

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Georgette Lageman, georgette.lageman@blg.nl of 06 53 94 01 74.