Als zzp’er een huis kopen

Als zzp’er heb je vaak een wisselend inkomen. Maar ook dan kun je als zzp’er, onder voorwaarden, een hypotheek afsluiten. In de Stappengids Hypotheek voor zzp’er lees je er meer over. Bijvoorbeeld over hoe je je gemiddelde inkomen kan uitrekenen. Belangrijk, want dat bepaalt onder meer hoeveel je ongeveer kan lenen!

Lees meer

Een huis kopen zonder vast contract

Je wilt een huis kopen, maar hebt geen vast arbeidscontract? Dat hoeft geen probleem te zijn. In de Stappengids Hypotheek zonder vast contract lees je hoe je misschien ook met een uitzendcontract of tijdelijk contract een hypotheek kunt krijgen en wat je daarvoor moet regelen.

Lees meer

Een (eerste) huis kopen

Bij een huis kopen komt nogal wat kijken. Hoeveel kun je besteden? Welke hypotheek past bij jou? De Stappengids Huis kopen geeft je in tien stappen inzicht in wat je kunt verwachten bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek. Zo weet je beter waar je aan toe bent.

Lees meer

Verhuizen naar een ander huis

Heb je je droomhuis gezien? Dat is vaak leuk maar ook spannend en kan de nodige stress opleveren. Het is daarom verstandig om voorbereid te werk te gaan. Van financiering tot inpakken; lees in de Stappengids Verhuizen hoe je je verhuizing kan regelen.

Lees meer

Verbouwen van je huis

Je bent eruit: je wilt gaan verbouwen! Dan moet je opeens gaan nadenken over een budget, aannemers en de financiering van je verbouwplannen. De Stappengids Verbouwen kan je op weg helpen met praktische informatie en concrete tips.

Lees meer

Hypotheekhulp bij een scheiding

Het leven is niet altijd voorspelbaar. Zo kan je voor een scheiding komen te staan. Wie blijft er in het huis wonen na de scheiding? En hoe regel je de geldzaken? In de Stappengids Scheiden vind je aan de hand van 10 overzichtelijke stappen meer informatie. Zo weet je waar je zoal aan moet denken als je gaat scheiden of na samenwonen uit elkaar gaat.

Lees meer

Hulp na een overlijden

Wanneer een dierbare is overleden, komt er veel op je af. Er moet van alles geregeld worden, terwijl je hoofd daar waarschijnlijk niet naar staat. Waar moet je zoal rekening mee houden na een overlijden? In de Stappengids Overlijden hebben we de zaken voor je op een rij gezet.

Lees meer

Aan de slag met energie besparen

Wat zijn de voor- en nadelen van het verduurzamen van je huis? Hoeveel leveren energiebesparende maatregelen je op? En hoe kun je dit het beste financieren? In de Stappengids Energie besparen staan de meest voorkomende zaken op een rij. Zo weet je waar je aan moet denken als je je huis wilt verduurzamen.

Lees meer