Een hypotheek voor je volgende huis

Wat zijn de mogelijkheden voor de hypotheek voor een ander huis? Wij hebben het op een rij gezet. Lees ook meer over onze speciale regelingen.

1. Gebruik de overwaarde van je huis

Als de waarde van je huis hoger is dan je hypotheek, heb je overwaarde. Deze overwaarde kun je gebruiken bij het kopen van een nieuw huis. Je brengt zo meer eigen geld in voor de hypotheek voor je nieuwe huis. Hoe meer eigen geld je inbrengt, hoe minder je hoeft te lenen bij de bank. Gebruik je de overwaarde niet voor je nieuwe huis? Dan krijg je te maken met de Bijleenregeling en dat heeft fiscale gevolgen.

Lees meer over de Bijleenregeling


2. Maak gebruik van een overbruggingskrediet

Heb je een nieuw huis gekocht, maar is je oude huis nog niet verkocht? Dan kan een overbruggingskrediet je onder voorwaarden helpen.

  • Een overbruggingskrediet is een lening waarmee je de overwaarde van je huis tijdelijk 'voorschiet'. De hoogte hangt af van de verwachte overwaarde van je oude woning.
  • Zodra je de oude woning verkoopt, los je met de overwaarde het overbruggingskrediet af.
  • Is de uiteindelijke verkoopprijs lager dan de waarde in het taxatierapport? Dan moet het resterende bedrag worden omgezet in een reguliere hypotheek. Of dit mogelijk is beoordelen we op basis van jouw persoonlijke situatie.

Lees meer over het overbruggingskrediet


Neem je rente mee met de Rente Meeneemregeling

Als je je huis verkoopt en een nieuw huis koopt, kun je bij ons onder voorwaarden je rente van je BLG Wonen hypotheek meeverhuizen met de Rente Meeneemregeling. Dit is vooral interessant als de rente die je nu betaalt, lager is dan de actuele rente bij een nieuwe hypotheek.

Lees meer over de Rente Meeneemregeling

Neem je restschuld mee met de Restschuldregeling

Ziet het ernaar uit dat je huis bij verkoop minder oplevert dan je hypotheekschuld? Dan kan onze Restschuldregeling onder voorwaarden uitkomst bieden. Hiermee kun je je restschuld meefinancieren in je nieuwe BLG Wonen hypotheek.

Lees meer over de Restschuldregeling

Een hypotheek van BLG Wonen. Wij kijken naar wat er wel mogelijk is, zodat jij kunt wonen zoals je wilt.

Meer weten over je mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Beantwoord een paar vragen, dan helpen we je verder.

Naar de eerste vraag