“Bij BLG Wonen voel ik me geen dossiernummer”

Als je alleenstaand bent en een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt, is het niet makkelijk om een huis te kopen. Maar dat het zeker niet onmogelijk is, bewijst Rein Lohman. Met het oversluiten van zijn hypotheek ontstond zoveel financiële ruimte dat hij de kans kreeg een nieuwbouwhuis te kopen. In een fijne buurt, midden in de natuur, waar hij nooit meer weg wil.

Wanneer ben je voor het eerst met BLG Wonen in contact gekomen?

“Ik woonde destijds in een appartement met hoge maandlasten. Te hoog voor de uitkering die ik krijg. Om te onderzoeken of er mogelijkheden waren om mijn maandlasten te verlagen, nam ik een financieel adviseur in de arm. Hij stelde direct voor om mijn vraag neer te leggen bij BLG Wonen. Hij had al vaker fijn met hen samengewerkt en verzekerde me dat zij altijd bereid zijn mee te denken over je persoonlijke situatie.”

Hoe is het contact met BLG Wonen je toen bevallen?

“Heel goed. Samen met BLG Wonen kwam mijn financieel adviseur tot de oplossing om mijn hypotheek over te sluiten. Daardoor gingen mijn maandlasten naar beneden en kreeg ik financiële rust. Dat was een enorme opluchting.

Bovendien gaf mij dat het vertrouwen om op zoek te gaan naar een nieuw huis, want eigenlijk zat ik al lange tijd niet meer op mijn plek. Mijn zoektocht eindigde bij een prachtig nieuwbouwhuis in een rustige buurt, midden in de natuur. Ik zit hier helemaal op mijn plek. En ook die nieuwe hypotheek heeft mijn financieel adviseur bij BLG Wonen afgesloten.”

"BLG Wonen zei niet meteen ‘nee’: ze hebben gekeken naar mijn persoonlijke situatie en meegedacht in mogelijke oplossingen."
Rein Lohman, klant BLG Wonen

Verliep de aanvraag van de nieuwe hypotheek net zo goed als het oversluiten van je vorige hypotheek?

“Ja, absoluut. Mijn situatie is niet de makkelijkste: ik ben alleenstaand en heb een uitkering. Zeker in de huidige woningmarkt maakt dat het niet makkelijker om een huis te kopen. Maar BLG Wonen zei niet meteen ‘nee’: ze hebben gekeken naar mijn persoonlijke situatie en meegedacht in mogelijke oplossingen.

Zo heb ik bijvoorbeeld geen bouwdepot, zoals vaak bij een nieuwbouwhuis, maar een hogere hypotheek waarvan een deel een korte looptijd heeft. Daardoor is mijn hypotheekbedrag tijdelijk hoger, maar kan ik het kortlopende deel van mijn hypotheek aflossen zodra deze afloopt en ben ik uiteindelijk goedkoper uit. Ook had ik veel overwaarde op mijn appartement, omdat ik al een groot deel van mijn hypotheek had afgelost. BLG Wonen heeft overal rekening mee gehouden en daardoor woon ik nu in dit heerlijke huis. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld in het woonplezier dat ik nu heb.”

“Ik was ontzettend blij, opgelucht en ook ontroerd. Mijn adviseur en BLG Wonen hebben er alles aan gedaan om een passende oplossing voor mij te vinden en daar ben ik hen heel dankbaar voor."
Rein Lohman, klant BLG Wonen

Waarom heb je ervoor gekozen om een nieuwbouwhuis te kopen?

“Duurzaamheid vind ik heel belangrijk en daar was mijn vorige woning niet goed op ingericht. Met dit nieuwbouwhuis kreeg ik de kans om het helemaal in te richten zoals ik wilde. Mijn dak ligt vol met zonnepanelen, ik heb een warmtepomp en een nieuwe keuken met inductiekookplaat.

Het huis is gloednieuw en klaar voor de toekomst. Dat was een investering, maar ik krijg er nu al een veel lagere energierekening voor terug. En dan ben ik ook nog eens elektrisch gaan rijden en gestopt met roken. Mijn leven is compleet anders dan vijf jaar geleden.”

Wat betekende de goedgekeurde hypotheekaanvraag voor jou?

“Ik was ontzettend blij, opgelucht en ook ontroerd. Mijn financieel adviseur en BLG Wonen hebben er alles aan gedaan om een passende oplossing voor mij te vinden en daar ben ik hen heel dankbaar voor. BLG Wonen gaf me echt het gevoel dat ze mijn aanvraag als mens behandelden, niet als het zoveelste dossiernummer. En ook nu ik al een tijdje in mijn nieuwe huis woon, kan ik altijd bij de klantenservice terecht. Het maakt niet uit waar het over gaat; ik word altijd vriendelijk en snel te woord gestaan.”


Terug naar blogoverzicht